Ontdek de voordelen van gelaatsverzorging

Ontdek de voordelen van gelaatsverzorging

Gelaatsverzorging is een essentieel onderdeel van huidverzorging, zowel voor mannen als vrouwen. Het helpt niet alleen om de huid gezond en stralend te houden, maar biedt ook ontspanning en welzijn.

In deze blog verkennen we

 • wat gelaatsverzorging precies inhoudt
 • waarom het belangrijk is
 • hoe je het zelf kunt doen
 • welke soorten gelaatsverzorgingen er bestaan
 • wat een gelaatsverzorging kost.
Ontdek de voordelen van gelaatsverzorging

Wat is een gelaatsverzorging?

Een gelaatsverzorging is een behandeling die gericht is op het reinigen, voeden en verbeteren van de huid van het gezicht. Het omvat verschillende stappen zoals reinigen, exfoliëren, maskers, masseren, draineren en hydrateren. Een goede gelaatsverzorging helpt bij het verwijderen van onzuiverheden, dode huidcellen en overtollig talg.  Het zorgt voor een huid die er fris en stralend uitziet.

Waarom zou je een gelaatsverzorging laten doen?

Gelaatsverzorging biedt tal van voordelen:

 • Diepe Reiniging: Het verwijdert vuil, talg en onzuiverheden die je dagelijks tegenkomt.
 • Anti-Aging: Regelmatige behandelingen kunnen helpen fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
 • Hydratatie: Het helpt de huid gehydrateerd te houden, wat essentieel is voor een gezonde uitstraling.
 • Ontspanning: De massages die vaak deel uitmaken van een gelaatsverzorging bieden ontspanning en stressvermindering.
 • Stralende Huid: Het verbetert de bloedsomloop en bevordert een stralende huid.
 • Huidproblemen: Het helpt huidproblemen zoals acné, psoriasis, couperose, zwarte puntjes, gerstekorrels, wallen en donkere randen, …. oplossen

Kan je een gelaatsverzorging ook zelf doen?

Ja, je kunt thuis een gelaatsverzorging doen met de juiste producten en technieken. Het zal niet zo uitgebreid zijn als een professionele behandeling, maar het kan toch effectieve resultaten opleveren. Hieronder vind je de basisstappen. Via deze link vind je alles wat je nodig hebt om thuis zelf aan de slag te gaan.

 1. Reiniging: Gebruik een milde reiniger om vuil en make-up te verwijderen.
 2. Reiniging 2: Gebruik een dieptereiniger in de vorm van een mousse of gel om talg, zweet en andere dingen te verwijderen
 3. Peeling: Gebruik een peeling (een product met een korrel, aangepast aan de gelaatshuid) om dode huidcellen te verwijderen.
 4. Masker: Breng een masker aan dat past bij jouw huidtype.
 5. Toner: Gebruik een toner om de pH-waarde van je huid te herstellen.
 6. Serum: Gebruik een serum aangepast aan je huid. 
 7. Hydratatie: Sluit af met een vochtinbrengende crème, aangepast een je huidtype

Hoe vaak doe je een gelaatsverzorging?

Het wordt aanbevolen om elke vier tot zes weken een professionele gelaatsverzorging te ondergaan. Thuis kun je een dagelijkse routine volgen voor basisverzorging met reiniging en hydratatie.  Diepere en uitgebreidere behandelingen zoals hierboven beschreven kan je wekelijks doen.  Bij de schoonheidsspecialiste kan je aangepast advies krijgen voor je huid, extra massages en uitgebreidere verzorgingen.

Wat kost een gelaatsverzorging?

De kosten van een gelaatsverzorging variëren afhankelijk van de locatie en het type behandeling. Bij ekilibre liggen de prijzen tussen 65 eur en 130 eur.  Onze prijslijst vind je hier. Onze verzorgingen zijn echte wellnessverzorgingen met de beste producten die de natuur te bieden heeft.  Lees er meer over in de blog van de 5 elementen.

Welke gelaatsverzorgingen bestaan er?

Er zijn verschillende soorten gelaatsverzorgingen beschikbaar, elk gericht op specifieke huidbehoeften.  Wij werken volgens de 5 elementen en deze kunnen gelinkt worden aan volgende huidtypes:

Gelaatsverzorging is niet alleen voor vrouwen. Gelaatsverzorging mannen wint snel aan populariteit, aangezien mannen ook baat hebben bij een gezonde, verzorgde huid.

Het voordeel van ekilibre is dat onze producten heel hoogwaardig zijn en qua prijs heel goed meevallen.  Bovendien kan je bij ons ook genieten van duo gelaatsverzorgingen. 

Regelmatige gelaatsverzorging helpt je huid gezond, stralend en jeugdig te houden. Of je nu kiest voor een professionele behandeling of je eigen routine thuis, het is een investering in jezelf die de moeite waard is.

Hier kan je naar de contactpagina gaan om al jouw vragen te stellen.

Hier kan je een afspraak maken voor een verzorging bij ekilibre.