Over Ekilibre

Passie voor wellness & gezondheid

Ekilibre verwent jong en oud

Hallo! Mijn naam is Els en ik ben de oprichter van Ekilibre. Naast coach, schoonheidsspecialiste, massagetherapeute en lesgever over wellnessonderwerpen, ben ik mama van twee prachtige kinderen. Een echte mensenmens en levensgenieter, zo kan je me ook wel omschrijven. Ik krijg bijvoorbeeld veel energie van warme gesprekken, een etentje met vrienden of voor hen koken en kan enorm genieten van een zonsondergang. In alles wat ik doe, volg ik zoveel mogelijk mijn intuïtie. Ook speelt de natuur een grote rol in mijn leven. Ik hou bijvoorbeeld van wandelen en mediteren in de natuur, en probeer zoveel mogelijk milieubewust te leven.

Hoe ik in het leven sta, integreer ik in de behandelingen en coachingsessies die ik geef, maar ook algemeen in de praktijk. Ik coach bijvoorbeeld intuïtief en met veel warmte en zachtheid, soms in de natuur of in mijn tuin. De praktijk in Haaltert – tevens mijn woning – is ecologisch gebouwd met zonnepanelen, een regenwaterput en een zeer goede isolatie. We werken bij Ekilibre bovendien alleen met biologische producten. De praktijk heb ik daarnaast zo ingericht dat jij instant een thuisgevoel krijgt en rustig wordt.

~ Els Vijverman (zaakvoerder Ekilibre)Hoe is Ekilibre ontstaan?

Els interesseerde zich al voor mens en maatschappij toen ze heel jong was. Ze koos voor studies handelswetenschappen, optie human resource management en volgde nadien een lerarenopleiding. Haar thesis ging over stress, want dat thema interesseerde haar toen ook al sterk. In 2006, ging ze aan de slag als leerkracht in een school in Molenbeek. Het was toen dat ze het zelf mentaal moeilijk kreeg.

Haar innerlijke reis leidde er uiteindelijk toe dat ze ontdekte dat ze zich wou verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en welzijn, om zo ook anderen te helpen naar meer geluk, rust en evenwicht. Els volgde daartoe – de jaren daarna – verschillende opleidingen, waaronder een opleiding tot gezondheidscoach, wellnesscoach, beauty en energy coach, relaxatiecoach en schoonheidsspecialiste. De kers op de taart was haar opleiding intuitieve ontwikkeling en holistische coach.

In 2010 richtte ze Ekilibre op. De naam Ekilibre betekent letterlijk evenwicht, maar je herkent er ook het woord ‘ki’ (of chi) in, wat oerenergie of levenskracht betekent. Het doel van de praktijk zit vervat in die term: zorgen dat jij (terug meer) levensenergie en levenskracht hebt. De manier waarop is vandaag erg divers: Reiki, loopbaanbegeleiding, arrangementen, gelaatsverzorging, holistische massages, werken met edelstenen en drukpunten, coaching…

Initieel was het aanbod en klantenbestand nog beperkt en werkte Els alleen. Maar toen de praktijk in 2015 verhuisde naar Haaltert kwam er ruimte voor uitbreiding. Melissa, gespecialiseerd in schoonheidszorgen, vervoegde het team en massagetherapeute Ingrid kwam erbij. Fleur sloot als laatste aan, in 2023. Hieronder kom je meer te weten over de teamleden van Ekilibre.Het Ekilibre-team

team image

Els

Els is zaakvoerster en drijvende kracht achter ekilibre. Ze is gezondheids- en wellnessconsulente, volgde reiki- en diverse massage- en phyto-opleidingen en is ook relaxatie en loopbaancoach. Maar bovenal is ze begaan met mensen en heeft ze een luisterend oor voor iedereen die het nodig heeft.

team image

Melissa

Melissa kwam in 2015 het ekilibre-team versterken. Ze is gespecialiseerd in schoonheidszorgen en heeft een extra specialisatiejaar ‘Styling artist’ gevolgd. Momenteel heeft ze haar eigen instituut en werkt ze als freelancer voor ons. Ze is vriendelijk, attent en zeer gedreven om van elke behandeling een unieke ervaring te maken. Ze werkt meestal op donderdag en zaterdag voor ekilibre.

team image

Ingrid

Ingrid is een fantastische massagetherapeute. Ze werkt energetisch en heeft ongelooflijk warme handen. Met haar levenservaring biedt ze een luisterend oor en heeft ze een warm hart voor iedereen die haar pad kruist.

team image

Ellie

Ellie versterkt ons team sinds augustus 2022. We zijn superblij met iemand als zij aan onze zij :-). Ellie heeft al jaren ervaring in de wellness , heeft reeds les gegeven aan schoonheidsspecialistes in opleiding en haar handen zijn goud waard. Haar hart is er trouwens ook 1 van goud.


Online een afspraak maken?


Boek online