Kindermassage maakt kinderen sterker….

Kindermassage…. Veel volwassenen vinden tegenwoordig de weg naar wellness of een massagetherapeut.  Maar is dat nu ook al nodig voor kinderen?  De voordelen van kindermassage zijn echter niet min: kinderen slapen beter, voelen zich beter in hun vel, zijn rustiger en hebben een beter  veiligheidsgevoel.  Bovendien versterkt het hun immuniteit en hebben ze minder stress.  Door een massage en het zachte contact met hun huidoppervlak voelen kinderen waar hun lichaam eindigt en dat zorgt voor een veilig en warm gevoel.

Wat zijn de voordelen van dit samen met je kind te beleven?  Niet alleen heb je dan de voordelen van de massage bij ouders en hun kinderen als individu, ook de onderlinge band versterkt. We hebben ook veel ervaring met kinderen die buikpijn hebben waarvan de oorzaak niet direct medisch verklaarbaar is.  Door met heel zachte aanrakingen te werken én aangepaste crèmes op deze zone kunnen we dit veel verlichten of zelfs oplossen.  Kinderen worden zo veel sterker en weerbaarder tegen de strubbelingen van het leven.  Ook voor baby’s met buikkrampen hebben we zo al veel kunnen doen.

Waar zorgt kindermassage nog voor?  Wanneer kinderen voelen door massage waar hun lichamelijke grens ligt, kunnen ze ook beter hun figuurlijke grens aangeven.  Kinderen krijgen daardoor zelfbevestiging en een warm gevoel van verbondenheid.  Dat komt ook mede door het hormoon oxytocine dat vrijgemaakt wordt door de aanrakingen.  Als je dit bovendien samen met mama, papa, meter of peter kan beleven wordt de verbondenheid nog groter.  Waarom jezelf en je kind dat niet gunnen?

Het ouder – kind arrangement is een echte topper.