Kindermassage

Ook kinderen hebben baat bij massage en ontspanning: ze slapen beter, voelen zich beter in hun vel, zijn rustiger en hebben een beter veiligheidsgevoel. Bovendien versterkt het hun immuniteit en hebben ze minder stress. Door een massage en het zachte contact met hun huidoppervlak voelen kinderen de grenzen van hun eigen lichaam en dat zorgt voor een veilig en warm gevoel.

Meer verbonden en een sterkere band met je kind, beter slapen en nog veel meer voordelen… 

Wanneer kinderen door massage voelen waar hun lichamelijke grens ligt, kunnen ze ook beter hun figuurlijke grens aangeven. Kinderen krijgen daardoor zelfbevestiging en een warm gevoel van verbondenheid, onder meer door het hormoon oxytocine dat vrijgemaakt wordt door de aanrakingen. Kinderen worden zo veel sterker en weerbaarder tegen de strubbelingen van het leven.

Als je dat bovendien samen met mama, papa, meter of peter kan beleven, wordt de verbondenheid nog groter. Niet alleen heb je dan de voordelen van de massage bij ouders en hun kinderen als individu, ook de onderlinge band versterkt.

Met heel zachte aanrakingen én aangepaste crème op bijvoorbeeld de buik kunnen we kinderen met buikpijn helpen om die pijn te verlichten of zelfs weg te werken.

We maken eerst kennis met een drankje, nadien volgt een ontspannende massage

Tijdens een sessie kindermassage komt een ouder of begeleider van het kind samen met het kind naar onze praktijk. We maken eerst rustig kennis bij een drankje, zodat iedereen zich comfortabel voelt.

Jullie worden tegelijkertijd en in dezelfde ruimte gemasseerd. We gebruiken technieken uit de Shantala-babymassage, ontspanningsmassage en reiki. Bij kindermassage gaat het over liefdevolle aanraking met aandacht en respect eerder dan het manipuleren van spieren. Ook als je kind nooit eerder gemasseerd werd, zal het er meteen weg van zijn. En misschien valt het wel heerlijk in slaap tijdens de massage…

Onze enige voorwaarde

De enige voorwaarde om een sessie kindermassage te kunnen doen, is dat het kind voldoende lang kan stilliggen en kan genieten van liefdevolle aanrakingen. Het kind kan eventueel een knuffel meebrengen.

Wat bieden we nog aan? 

Je kan ook samen met je kinderen komen genieten tijdens een van onze arrangementen. Zo is ons ouder&kind-arrangement een echte topper! Er zijn ook mogelijkheden voor de hele familie in de vorm van een op maat samengesteld happy family-arrangement.

Aanraking met aandacht en respect

Band tussen kind en ouder

Veilig gevoel voor kinderen


Online een afspraak maken?


Boek online