Kindermassageverhalen

Kindermassageverhalen

Kindermassageverhalen zijn een geweldige manier om samen met je kind te genieten van aanrakingen en verhalen.  Je leert kinderen op een speelse manier te vertrouwen op hun eigen lichaam en zich veilig te voelen.  Ook jullie band verbetert en je kind zal meer ontspannen door het leven gaan.  Ideaal als avondritueel om kwaliteitsvolle tijd samen door te brengen maar eigenlijk ook overdag zeer heilzaam.  

Je kan zelf een verhaal verzinnen en er de bewegingen bij bedenken maar als dat moeilijker is heb ik hier alvast 2 uitgetypte verhalen voor jullie.  

Kindermassageverhaal 1. De elfjes op de elfenheuvel

Heel ver weg, in een groen en zonnig land, bevindt zich een groot bos.  Een bos van reuzen zo groot.  En middenin dat bos, ligt de elfenheuvel (maak met beide handen een grote driehoeksbeweging op de rug die de elfenheuvel voorstelt).

Op de elfenheuvel wonen een elfenmoeder, elfenvader en negen elfenkinderen.  Ze zijn met elven, die elfen.  Ze hebben een heerlijk elfenhuis.  Elke ochtend springen ze, plons, met zijn allen in een zilverzoet meertje om een ochtendbad te nemen (klop met de handpalm beurtelings links en rrechts op de rug in een ritmisch tempo).

Lekker nat zijn ze.  De vader en moeder smeren elkaars rug in met elfenzeep.  Ze worden er zepig en glibberig van.  De elfenkinderen genieten van zoveel bellen en doen hun ouders na (maak beurtelings met beide handen kleine roterende bewegingen over de rug). 

Als de ruggen helemaal ingesmeerd zijn, is de zeep nog lang niet op. Gelukkig maar.  Ze wrijven bij elkaar ook de armen in met zeep (wrijf met beide handen een paar keer over de armen, van boven naar beneden).

Als het hele lijf is ingesmeerd met zeep moeten ze lachen: ze lijken wel slagroomsoesjes.  Alleen de haren zijn nog niet wit.  Die moeten ze ook nog wassen. De elfenvader en elfenmoeder en elfenkinderen druppelen elfenshampo bij elkaar in de haren.  Van hun vingers maken ze zachte mixers: de slagroomshampoo schuimt eraf…. (masseer met de vingertoppen de hoofdhuid). 

De elfen op de elfenheuvel zijn nu helemaal ingezeept met elfenslagroomzeep.  Als ze lachen , blazen ze vanzelf roze bellen.  Maar ze moeten ook weer schoon gemaakt worden.  Dus duiken ze, plons, weer onder in het meertje.  Ze wrijven elkaar voorzichtig schoon (maak met beide handen grote ronde bewegingen op de rug).  

Als alle zeep van hun lichaam is gespoeld moeten ze nog droog worden.  Maar op de elfenheuvel zijn geen  handdoeken.  Die zouden hun tere vleugeltjes alleen maar beschadigen.  Daarom springen ze over de rotsen , die verspreid liggen in het meertje.  (klop met de vuisten zachtjes op de rug).

En als alle elfjes weer droog ziijn, mmm, dan ruiken ze heerlijk.  Ze worden er helemaal licht van.  En ze vliegen met zijn elven schoon en blij terug naar hun elfenhuis.  (wrijf met vlakke hand over de ruggengraat naar de buitenzijde van de rug, van boven naar beneden). 

Kindermassageverhaal 2: Pizza bakken 

We gaan een pizza bakken.   Eerst rollen we het deeg uit (rolbewegingen over de rug maken).  Dan smeren we de tomatensaus uit (met volle hand rug insmeren).  Daarop leggen we hespstukjes (drukken met vingertoppen op de rug op verschillende plekjes).  En champignons (zelfde beweging maar fijner) en ananas (zelfde beweging maar nu maar met 1 vinger).  Daar strooien we kaas over (wervelingen met verschillende vingers maken).  Nu gaat de pizza de oven in (handen op rug leggen en rug warm maken , ondertussen heen en weer wiegen).  Ping hij is klaar. We nemen de pizza uit de oven en snijden hem in stukjes (met pink snijbeweging over de rug maken).  En dan … smullen maar.  

Ik wens jullie heel veel plezier met deze verhaaltjes.  Stuur me gerust feedback of vragen door en als jullie het fijn vinden en meer willen, laat het me ook weten.  Dan post ik gauw nog eens wat andere verhaaltjes.  

Ps: in deze coronatijd ga ik wekelijks op woensdag een facebook live event geven van een half uurtje met telkens andere verhalen en ontspanningsoefeningen om met je kind te doen.  Het is gratis en een leuke manier om samen te ontspannen.  Doe je ook eens mee?