Wat kan reiki voor je doen?

Wat is reiki?

Reiki is een holistische healing manier om door handoplegging stroming te brengen in gebieden die vastzitten.  Dat kunnen pijnlijke plaatsen zijn in het lichaam maar evenzeer emotionele, spirituele, mentale ‘pijn’punten zijn.  Reiki gaat steeds naar de plaatsen waar het het meest nodig is.  Letterlijk vertaald betekent reiki: universele levenskracht.  Het is die universele kracht die overal aanwezig is – in en rondom ons –  en die de reiki gever (terug) aanwakkert.  We maken hierbij gebruik van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Voor wie is reiki bedoeld?

Iedereen die openstaat voor deze holistische zienswijze kan reiki ontvangen.  Meer specifiek heb ik vooral klanten die komen voor meer energie, pijnklachten of die emotionele ondersteuning nodig hebben.  Ook mensen die mentaal ‘vast’ zitten zijn geholpen met deze healing methode.

Hoe gaat een reiki behandeling in zijn werk?

Aan de hand van kinesiologie (spiertesten) zal vooraf getest worden welke plaatsen het meeste aandacht vragen.  Ook een verkennend gesprek is hierbij handig.  Tijdens de sessie zal de reiki gever verschillende handposities gebruiken om de energie in beweging te brengen en goed te laten stromen bij de ontvanger.  Sommige mensen voelen tintelingen, koude of warmte, …. maar dat is geen noodzaak om van een goede behandeling te spreken.  Vrijwel iedereen ervaart wel een ontspannen en vredevol gevoel.  Voor wie dat wenst kan er na de sessie opnieuw kinesiologisch getest worden om het verschil te voelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal treedt er na 1 sessie reeds verbetering op.  Ideaal is om 3 sessies vrij kort op elkaar te krijgen (bijvoorbeeld met een tussenpose van 2 weken). Na deze 3 sessies kan een regelmaat van ‘onderhoud’ goed zijn (bijvoorbeeld om de 6 weken).

Getuigenissen:

Als ik voel dat mijn energiepeil te laag staat of ik heb verdriet en kan er geen weg mee , dan vraag ik aan Els van Ekilibre om een Reikimassage.  Ze test waar de spanning zit en bewerkt mijn lichaam met respect en deskundigheid.  Ik voel me veilig in haar handen.  Telkens, na de behandeling,  als ik van de tafel kom , ervaar ik bij mezelf dat ik een pak lichter en veel rustiger ben geworden in die tijd  ;).  Een aanrader!!” – Nele Wellekens.

“Ik had veel pijn in mijn heupen.  Zoveel dat het stappen pijn deed en de dokters me gezegd hebben dat ik er moest leren mee leven. Ik kwam bij ekilibre om de infraroodtherapie te gebruiken om de pijn draaglijk te maken.  Els stelde voor om na de infraroodsessie , reiki te geven.  Ik voelde me heel vredig tijdens de sessie.  Na de eerste sessie voelde ik reeds mijn pijn afnemen.  Ik ben blijven gaan en voel me nu veel beter.  Het is wonderlijk. Duizend maal dank je wel.” – Simonne – 80 jaar

Ook een afspraak maken?  Klik hier….