Reiki

Reiki is Japans voor ‘universele levenskracht‘. Het is de kracht die het leven op Aarde doordringt en stuwt. Tijdens een reikibehandeling werken we met die kracht en laten ze via onze handen stromen naar de ontvanger om wat uit evenwicht geraakt is, opnieuw te helen.

Reiki, de holistische healingmethode die vastzittende energiegebieden losmaakt

Reiki is een holistische healingmethode om door handoplegging energie door te geven en stroming te brengen in energiegebieden die vastzitten. Dat kunnen pijnlijke plaatsen zijn in het lichaam, maar evenzeer emotionele, spirituele, mentale pijnpunten. Reiki gaat altijd naar de plaatsen waar de energie het meest nodig is. We maken daarbij gebruik van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Reiki is goed voor elke persoon die nood heeft aan energie 

Iedereen die openstaat voor deze holistische zienswijze, kan reiki ontvangen. Vooral mensen die nood hebben aan energie, verlichting van pijn of emotionele ondersteuning, maar ook mensen die mentaal ‘vast’ zitten, zijn geholpen met deze healingmethode.

We gebruiken kinesiologie en verschillende handposities om energie door te geven

Aan de hand van kinesiologie (spiertesten) testen we vooraf welke plaatsen de meeste aandacht vragen. Ook voeren we altijd een verkennend gesprek.

Tijdens de sessie gebruiken we verschillende handposities om energie door te geven, in beweging te brengen en goed te laten stromen bij de ontvanger. Sommige mensen voelen tintelingen, koude of warmte, maar dat is geen noodzaak om van een goede behandeling te spreken. Vrijwel iedereen ervaart wel een ontspannen en vredevol gevoel. Voor wie dat wenst, kan er na de sessie opnieuw kinesiologisch getest worden om het verschil te voelen.

Onze Reikimasters

We kregen onze inwijding van Veronika Reniers, reikimaster van centrum Ki&C° uit Denderwindeke. Onze tweedegraadsinwijding kregen we van Marie Anne Verhulst van Het Reikihuis uit Lede.

Dit zijn de reikiprincipes volgens de grondlegger Mikao Usui:

Voor vandaag…. Laat boosheid los, laat bezorgdheid los, wees dankbaar, werk oprecht en wees vriendelijk tegen alle levende wezens.

Holistische genezing

Handoplegging

Ontspannen en vredevol gevoel


Online een afspraak maken?


Boek online