Over oorkaarsen

Wat zijn oorkaarsen en is dit iets voor mij?

Wat zijn oorkaarsen?

Warmte ceremonies zijn in verschillende oude culturen bekend. Niet alleen de hopi indianen werken met deze vuurkracht. Ook steppenvolkeren van Siberië en Mongolië, in Azië en zowel de Zuid als Noord Amerikaanse indianen werken hiermee. De Hopi Indianen zijn de oudste Pueblo stam die een grote geneeskundige kennis en hoge spiritualiteit bezitten. Het gebruik ervan zit in de sjamanistische traditie en wordt overgeleverd door mondelinge kennis aan ingewijden.

Traditioneel wordt de oorkaars gebruikt ter zuivering van de geest en het verdrijven van negatieve energieën bij de voorbereiding van de ceremonies (bv bij de overgang van jongeling naar krijger of wanneer belangrijke beslissingen moeten genomen worden om de geest vrij te maken). Men zag bij de toepassing van de oorkaars – traditie in het westen dat er weldadige neveneffecten waren aan deze ceremonie.  Die beschrijf ik hieronder.

Voor wie zijn oorkaarsen bedoeld?

Heb je last van één van onderstaande kwalen?  Dan kunnen oorkaarsen verlichting brengen.

 • hoofdpijn en migraine
 • sinus problemen
 • keelpijn
 • veel oorsmeer
 • stress, angst en zenuwachtigheid
 • stimulatie van het oor
 • verkoudheden ter hoogte van neus, keel en oren
 • oorsuizingen en oor tintelingen
 • oorontstekingen
 • activeren van de lokale bloedcirculatie
 • activeren van het lymfesysteem
 • stimulatie van de energie circulatie

Hoe gaat een oorkaars behandeling in zijn werk?

We masseren eerst het oor en je hoofd , nek en schouders aan de hand van een Japanse drukpuntmassage.  Nadien testen we of er geen contra indicaties zijn bij het plaatsen van de kaarsen.  Daarna gaan we een oorkaars branden in beide oren.  We eindigen met een korte ontspanningsmassage.

Hoe werkt een oorkaars op fysiek vlak?

Door een lichte onderdruk (zoals een schouweffect) in de oorkaars en de trilling van de lucht die opstijgt naar de vlam wordt er een lichte massage gegeven aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Daardoor ontstaat oa een betere doorbloeding en betere drukregeling in het oor. Men beschrijft dit gevoel vaak als een gevoel van welzijn, bevrijding en verlichting van de neus en oorzone. De warmte wordt intenser naarmate de kaars verder opbrandt. De aanvoer van warmte en subtiele werking van de kruiden zorgt voor een verbetering van het immuunsysteem en zuiverende werking via stimulatie van de lymfe. Ook de acupunctuurpunten of energiepunten en reflexzones worden gestimuleerd.

Hoe werkt een oorkaars op esotherisch vlak?

Het reinigende vuur verwijdert negatieve vibraties van de energievelden en harmoniseert de energetische status. Zowel bij aura als bij kirlian fotografie is bewezen dat een oorkaarssessie de energievelden verbetert.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij een chronisch probleem: minstens 5 keer met pauzes van een halve week of een week.
Bij een acuut probleem: 3 keer na elkaar met telkens een dag tussen.
Preventief: maandelijks of om de 6 weken of jaarlijks een kuur van 4 sessies met telkens een week tussen.
Als het puur ter ontspanning is kan 1 keer voldoende zijn.
Boek hier online jouw afspraak voor een oorkaarsmassage.