Kunnen bachbloesems ook jou helpen?

Kunnen bachbloesems ook jou helpen?

Bach remedies…. je hebt er misschien al eens over gehoord maar weet niet precies wat ze doen of je weet er absoluut niets van…. Lees dan zeker verder deze blog.  We vertellen je alles wat je altijd al wou weten over de bach bloesem remedies.

Wat zijn bach bloesem remedies? 

Bachbloesemremedies zijn fijnstoffelijke energieën van wilde bloemen, struiken en bomen die door dokter Bach in de vorige eeuw ontdekt en onderzocht werden.  De bloemenremedies helpen gemoedstoestanden die niet in evenwicht zijn, weer in evenwicht te brengen. De bachbloesemremedies kunnen helpen bij emoties zoals angst, onzekerheid, twijfel, schuldgevoel, onverwerkt verdriet, stress, verbittering, zorgen, piekeren, ongeduld…

Het is een complementaire en holistische heelwijze die uitgaat van een eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Er zijn 38 remedies en de meest gekende is de rescue remedie.

Hoe vind ik de beste remedie voor mezelf?

Het komt hierop neer: zodra onze moeilijkheden bekend zijn, nemen wij onmiddellijk de passende remedie of verschillende remedies tegelijk. Wij kijken dus naar het nu-moment en hoe wij ons in deze omstandigheid voelen.  Wij moeten niet wachten tot wij ons niet lekker voelen, dagenlang, of ziek zijn.  Zoek  welke remedies het beste passen en maak er een lijstje van. Zet ze in volgorde van belangrijkheid, soms is één remedie genoeg, soms zijn er meerdere nodig.

We  maken onderscheid tussen de acute toestand op dit moment en de constitutie/karakter/chronisch ‘probleem’.  Dit is belangrijk omdat we de bachbloesems dan anders gaan innemen.

Wat bij een acuut probleem?

Bij acute stress bijvoorbeeld ga je op het moment zelf 2 druppels van de gekozen remedie op (toekomstgericht) of onder (verwerking van het verleden) de tong druppelen en met wat water innemen.

En wat bij een chronisch probleem?

Bij een chronisch probleem ga je verschillende remedies samen innemen en verdunnen tot een mengsel van 3/4 water (bronwater!), 1/4 cognac en 6 druppels van elke gekozen remedie.  Dit flesje ga je nu 6 weken na elkaar innemen door 20 druppels per dag in water op te lossen en uit te drinken , verspreid over de dag.

Een voorbeeld…

Zo ga je bijvoorbeeld bij vliegangst als je het vliegtuig moet nemen, de dag van vertrek elk uur 2 druppels van de rescue remedie innemen op je tong.  Heb je al wekenlang angst voor de examens die eraan komen: neem dan de rescue remedie , samen met enkele andere gekozen remedies gedurende enkele weken in een flesje voor ‘chronisch’ gebruik.

Welke bach remedies zijn er? 

Voor vrijwel elke gemoedstoestand vind je een geschikte remedie.  De remedies zelf worden in 7 grote groepen ingedeeld per thema.  Deze zijn: angst, onzekerheid, onvoldoende interesse in het heden, eenzaamheid, overgevoelig voor ideeën en invloeden, moedeloosheid en wanhoop, overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.  Per thema zijn er dan meerdere remedies mogelijk.

To the rescue…. 

De rescue remedie is de meest bekende remedie onder de bachbloesems.  Het is een combinatie van 5 bloesemremedies: kerspruim (cherry plum), bosrank (clematis), reuzenbalsemien (impatiens), zonneroosje (rock rose) en vogelmelk (star of bethelem).

Het wordt gebruikt in noodgevallen om de gevolgen van angst, pijn en smart draaglijker te maken en op te heffen.  Voor alle gevallen waarbij het gemoed benauwd is door plotselinge, ingrijpende gebeurtenissen of ervaringen en wanneer er snel troost, bemoediging, geruststelling en kalmte nodig zijn.

Ze bestaat in zalf, druppels, spray, pastilles, …

Heb ik een bach remedie therapeut nodig? 

Een therapeut is geen noodzaak om goed met de bachbloesems te kunnen werken.  Als je zelf experimenteert en voelt welke bachbloesems bij je passen is het zelfs niet nodig maar voor veel mensen is het niet eenvoudig dit te weten.  Het voordeel van een therapeut is dat hij alle bachbloesems goed kent en goed kan invoelen wat een cliënt op welk moment nodig heeft.  Hij kijkt ook naar dieperliggende oorzaken ipv naar de oppervlakkige symptomen.

Van welk merk neem ik nu best bachbloesems? 

Je kan de bloesems kopen van het merk dokter bach zelf.  Je hebt ook bloemems van la drome provencale en healing herbs.  Ze zijn allemaal even goed en de ene zijn gemaakt ik Frankrijk en de andere in Engeland.  Zelf kijk ik vooral naar wat praktisch is voor mezelf om aan te kopen.

Heb je nog meer vragen over de remedies die best bij je passen, wil je een persoonlijk consult om op verhaal te komen & hulp bij je keuze van de geschikte persoonlijke remedies… Maak gerust een online afspraak of bel (0492 93 46 18) of mail (info@ekilibre-online.be) ons.