Relaxatiecoaching

Drukte in het dagelijks leven 

De dag van vandaag is er een grote druk vanuit de maatschappij naar meer, sneller, groter en beter. Dat gaat ten koste van rust, tijd, kwaliteit en contact. Er is veel nood aan rust en relaxatie. Veel mensen zijn overspannen, zonder dat ze het zelf beseffen soms. Stress maakt deel uit van ons dagelijkse leven. Op zich is daar niets mis mee, zolang het maar positieve stress is die ons aanzet om actie te ondernemen en ons leven spannend maakt. Belangrijk is dat we na een positieve stresservaring opnieuw de rust en ontspanning kunnen vinden.

Stress op lange termijn is niet gezond en heeft tal van negatieve invloeden op het lichaam

Wanneer het niet meer lukt om die rust dagelijks terug te vinden, komen we in negatieve stress terecht, met allerlei lichamelijke kwalen tot gevolg. Dat kan gaan van hoofdpijn tot spierpijn, slapeloosheid, jachtige gevoelens, nerveuze gevoelens, depressie, burn-out, overspannenheid, piekeren en angst. Het gevaar bestaat dat ons lichaam na een tijd in die negatieve stress overschakelt op ‘automatische piloot’. Dan voelen we veel minder prikkels uit onze omgeving én dus ook minder de fysieke pijnen, omdat ons lichaam die niet meer aankan. Die beschermingsreactie van ons lichaam is nefast op lange termijn.

Het proces van negatieve stress naar positieve stress en rust 

Zodra we beslissen om iets te doen aan onze stress, moeten we, voor we terug kunnen naar de rust en ontspanning, al die fases omgekeerd opnieuw doormaken. Dat betekent dat we van automatische piloot (waar we weinig voelen) naar negatieve stress (waar we ons niet lekker voelden), naar positieve stress en naar rust kunnen terugkeren. Het kan dus gebeuren dat je je tijdelijk wat minder goed gaat voelen. Eigenlijk is dat prima. Je lichaam is aan het ‘genezen’ en voelt terug de ‘pijn’ die ervoor verdoofd was.

We verminderen overprikkeling en leren je hoe je je innerlijke rust kan terugvinden 

Iemand ontspannen is relatief eenvoudig; iemand tot innerlijke rust brengen, is een kunst. Het is die innerlijke rust waar we samen naartoe werken. Relaxeren gebeurt niet enkel op fysiek niveau, maar pakt ook zoveel mogelijk de bron van de stress aan. In onze relaxatiesessie gaan we de overprikkeling verminderen en ook jou aanleren hoe je je innerlijke rust kan terugvinden in de hectiek van de dag.

Na een verkennend gesprek gaan we onderzoeken waar je de meeste stress ervaart: op fysiek, emotioneel, mentaal of sociaal vlak. De technieken en tools die we dan aanreiken, worden aangepast aan jouw specifieke situatie en bestaan naast coaching en tips voor een groot deel uit oefeningen. Er zal ook ‘huiswerk’ gegeven worden, vooral om die levenshouding volledig te integreren in je dagelijks leven. De technieken zijn eenvoudig, praktisch en wetenschappelijk onderbouwd.

Zo worden relaxatie en rust een ‘way of living’, welke uitdagingen het leven ook brengt.

We werken met sessies van anderhalf uur.  3 sessies boeken is ideaal om veranderingen te integreren en je goed te kunnen opvolgen.

Voor dit aanbod verwijzen we je door naar de wel in je vel coaching pagina van de site van ekilibre.  klik hier aub.


Online een afspraak maken?


Boek online