Loopbaancoaching

Jij bent een mensenmens en voelt een sterke drang om anderen te helpen. Je werkt bijvoorbeeld in de zorgsector, bent leerkracht of zelfstandige. Maar door de focus vaak op anderen te leggen, verlies je jezelf weleens uit het oog. Ooit leek wat je nu doet je op het lijf geschreven, maar momenteel heb je het gevoel dat het niet meer werkt voor jou, dat er iets mist, dat er iets moet veranderen… Loopbaanbegeleiding kan je helpen om je beter te voelen in je huidige job of voluit te kiezen voor een nieuwe richting. Wat het wordt, zoeken we samen uit tijdens een diepgaand loopbaantraject.

 

Herken je dit?

 • Je voelt je steeds vaker onrustig of ronduit gestresseerd op je werk.
 • Werken voelt voor jou vaak zwaar. Je wordt er niet gelukkig van. Je kijkt er na een vakantie bijvoorbeeld enorm tegenop om opnieuw te starten.
 • Onzekerheid of overweldiging overmannen je vaak, tijdens je werkuren, en soms ook daarbuiten.
 • Je vindt keuzes maken en knopen doorhakken op het werk vaak moeilijk.
 • Je hebt het gevoel dat je huidige carrière niet gealigneerd is met je hart en intuïtie.
 • Je staat op een kruispunt op loopbaanvlak, maar het lukt je niet om voluit te kiezen voor een nieuw pad. Je twijfelt nog sterk, je weet niet goed wat je missie in het leven is of je wilt je zekerheid niet loslaten.
 • Je weet dat je meer in je mars hebt, maar weet niet goed wat precies.
 • De band of het contact met je leidinggevende of collega’s is niet zo goed.
 • Je werkt veel, maar je krijgt er weinig voor terug, noch in geld, noch in voldoening.
 • Je hebt het gevoel dat je op je werk niet efficiënt bent. Je werkt vaak traag of blokkeert.

Knik jij van ‘ja’ bij het lezen van meerdere van bovenstaande puntjes? Dan is starten met loopbaancoaching zonder twijfel een goed idee.

 

 

Hoe?

In coachinggesprekken op maat gaat Els samen met jou op ontdekkingsreis. Ze volgt geen vast stappenplan, maar werkt intuïtief en op maat. Want jouw problemen, blokkades en verlangens zijn uniek. Wel vertrekken we steeds vanuit jouw loopbaanvraag om zo te komen tot een persoonlijk ontwikkelingsplan, op basis waarvan jij tot inzichten, beslissingen en resultaten komt.

Deze methodes kunnen – maar zullen niet altijd – geïntegreerd worden:

 • Zoektocht naar jouw talenten en sterktes: via allerhande tools, testen en vragenlijsten gaan we op zoek naar waar jij goed in bent.
 • Holistische gesprekstechnieken: vanuit haar opleiding als gecertificeerd holistisch coach gaat Els samen met jou uitzoeken hoe jij in elkaar zit, wat er misloopt, wat je te doen staat…
 • Intuïtieve oefeningen: je gaat intuïtief invoelen welke kwaliteiten en waarden je belangrijk vindt.
 • Positieve psychologie: technieken en tools als visualisatie, affirmatie en dankbaarheid worden ingezet om jou positief te leren kijken naar jezelf en je werk.
 • Kernkwadrant van Daniel Ofman: via deze tool ontdek jij je belangrijkste persoonlijke eigenschappen. Het kernkwadrant bestaat uit de onderdelen kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.
 • Enneagram: dit is een model dat gebaseerd is op het idee dat elke persoon een unieke persoonlijkheidsstructuur heeft die bijdraagt aan de manier waarop hij of zij de wereld en zichzelf ziet.
 • Geweldloze communicatie model van Rosenberg: dit model helpt om een moeilijk gesprek met je baas of collega’s voor te bereiden.

Dit kan het je opleveren

Mogelijke positieve veranderingen zijn:

 • Je staat 100% in je kracht en straalt op de werkvloer of als ondernemer. Gedaan met je verstoppen of twijfelen aan jezelf!
 • Je ervaart rust in je hoofd en lichaam.
 • Je weet zeker waar je naartoe wilt op werkvlak.
 • Je hebt (opnieuw) vertrouwen in jezelf en de toekomst.
 • Je missie en talenten zijn plots glashelder.
 • Het contact met collega’s en/of je leidinggevende is warmer dan voorheen. Er is meer waardering, rust, begrip…
 • Je krijgt (opnieuw) energie van je werk.
 • Je maakt vol vertrouwen beslissingen.
 • Je werkt efficiënter en rustiger dan vroeger.
 • Als ondernemer trek jij plots meer geld, waardering en leuke klanten aan.

Praktisch

Els biedt loopbaancoaching aan onder de vorm van een traject van 7u, wat de grootste kans op transformatie garandeert. Standaard wordt dit verdeeld in twee sessies van 2u en twee sessies van 1,5u.

Je kan voor deze coachingsessies loopbaancheques van de VDAB gebruiken. Meer info vind je onder de vraag ‘Hoe werkt het systeem van loopbaancheques?’ onderaan deze pagina.

Els werkt voor loopbaancentrum Sterk op je werk.  Meer info over dit centrum en allerlei interessante artikels rond loopbaanbegeleiding vind je via deze link.  Op deze pagina kan je het profiel van Els terugvinden:

Boek een eerste coachingsessie

Wil je graag eerst even kennismaken of heb je vragen?
Contacteer me gerust, telefonisch of via mail.
Je kan ook een gratis online kennismaking inplannen, via Zoom.
Neem even contact op via mail of telefonisch om een moment vast te leggen.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Waar gaan de coachingsessies door?

De coachingsessies gaan door in de praktijk in Haaltert. Wanneer jij een coachingsessie hebt geboekt, zorgen we dat er op jouw geplande moment geen wellnessklanten zijn, zodat je privacy gegarandeerd is. Bij mooi weer kan je ook vragen om een sessie te laten doorgaan in de tuin van de praktijk of kunnen we samen een wandeling maken in de natuur. Daarnaast behoort ook online coaching tot de mogelijkheden.

Wanneer kunnen de coachingsessies doorgaan? 

De sessies gaan door als er geen wellnessklanten zijn.  Dit is op woensdagvoormiddag, donderdag overdag of donderdagavond. Hou bovendien rekening met een korte wachtperiode.

Hoe werkt het systeem van loopbaancheques?

Je kan om de 6 jaar tot 7u loopbaancoaching volgen tegen een verlaagd tarief, via zogenaamde loopbaancheques van de VDAB. Zowel werknemers als zelfstandigen hebben hier recht op.

De eerste cheque kan je gebruiken voor 4u coaching en kost € 45, de tweede cheque is geldig voor 3u coaching en kost ook € 45. Je start standaard met een eerste cheque. Na het volgen van de eerste coachingsessies, bestel je een tweede cheque, waarna je het traject verderzet.

Je kan een loopbaancheque aanvragen via deze link. Enkele dagen later ontvang je de cheque, waarmee je de coachingsessies bij Els kan betalen.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kan een eerste sessie online boeken via deze link. Wil je graag eerst even vrijblijvend kennismaken of afstemmen, bijvoorbeeld telefonisch, via mail of tijdens een Zoom-call? Dan kan zeker! Neem dan even contact op om verder af te stemmen.

Wat na het loopbaantraject? 

Er zal al heel veel duidelijk worden tijdens de loopbaanbegeleiding. Loop je toch nog vast op persoonlijke problemen of heb je nood aan extra ondersteuning? Na de sessies kan je eventueel verdergaan met Wel in je Vel coaching. Voor deze sessies kunnen de cheques van de VDAB echter niet gebruikt worden.
Check de pagina Wel in je Vel coaching voor meer info.


Online een afspraak maken?


Boek online