7 tips om er stralend uit te zien.

7 tips om er stralend uit te zien.

We willen er met zijn allen zo lang mogelijk jong en fris uitzien.  Maar wat zijn de geheimen van mensen die er op oudere leeftijd nog steeds stralend uitzien?

Hier alvast 7 tips om je huid zo lang mogelijk fris en jong te houden…

Tip 1: reinig je huid met een aangepast product.  Geen zepen of douchegels, ook geen gewoon water.  Wel een speciale gel of mousse die je aanlengt met water en waar je je gezicht 2 keer per dag mee wast.  Iets dat aangepast is aan je huidtype.  Je krijgt er alle zweet, overtollige talg, uitlaatgassen die op je gelaat terecht komen en ander onzichtbare vuiltjes mee weg.  En wat belangrijker is: jouw serum of crème die je nadien aanbrengt zal beter zijn werk kunnen doen want hij wordt aangebracht op een mooi gereinigde huid.

onze toppers:  de gel cleanser van phyto 5

Tip 2: bescherm je huid tegen weer en wind met een goede dagcrème , aangepast aan je huidtype én het seizoen waar we inzitten.  Laat je adviseren om te weten welke best bij je past.  Meer info over onze verzorgingen + advies: klik hier.

Tip 3: als je in de zon zit, bescherm je je huid best met een zonnecrème van min factor 30.  Ook als je gaat skieën niet vergeten smeren!  De zon is één van de voornaamste boosdoeners als het op huidveroudering aankomt.

Tip 4: gezond eten, veel zuiver water drinken én voldoende nachtrust.  Het klinkt cliché maar is zo waar en doet niet alleen je huid stralen maar geeft je ook tonnen energie.

Tip 5: vermijd roken en meeroken.  Door te roken of mee te roken, trekt dit zuurstof en vitamine C weg en dat heeft het een invloed op de opname van voedingsstoffen door het lichaam.

Tip 6: ondersteun je gezondheid en huid van binnenuit met kruiden en vitamines.  Oa teunisbloem en bernagieolie (in het supplement pretty woman) zorgen voor een zuiverdere, jonge huid en meer hormonale balans.  Maar ook de biosil (met silicium en choline) zorgt voor de aanmaak van binnenuit van collageen en elastine: de wonderelementen voor een jonge huid.

Tip 7:  hou van jezelf, je bent uniek en bijzonder.  Je goed in je vel voelen en veel lachen zorgt voor een mooie uitstraling en geef toe… een lachrimpeltje meer vinden we toch allemaal wel schattig: het duidt op iemand die geniet en een positieve uitstraling geeft en in die persoon zijn buurt willen we allemaal wel zijn, niet?

Els Vijverman, Ekilibre