Oorkaarsen en hoofdmassage

Oorkaarsen zijn geen gewone kaarsen; ze zijn hol en gemaakt van zuivere bijenwas dat heel dun over een linnen of katoenen tube gesmeerd wordt. Een dergelijke kaars wordt in je oor gezet terwijl je op je zij ligt. Zo kan je genieten van het kalmerend effect en wordt je energieniveau verhoogd. Het is als dusdanig ook een belangrijk hulpmiddel bij het chronisch vermoeidheidssyndroom en bij meerdere neurologische aandoeningen.

De oorkaarsen zijn lang geleden ontstaan bij de Hopi-Indianen

Het gebruik van oorkaarsen komt van de Hopi-Indianen. De pueblostam bracht dat gebruik over naar Europa. Oorkaarsen zijn een traditionele manier om extra warmte te leveren door gebruik te maken van vuur, in dit geval door het verbranden van een holle kaars die in het oor geplaatst wordt.

We gebruiken oorkaarsen omdat het helpt tegen heel wat kwaaltjes zoals oorsuizen, hoofdpijn en verkoudheid 

Oorkaarsen helpen bij verkoudheden, oorsuizen en oortinteling, migraine en hoofdpijn, heesheid, oorontstekingen, hyperactiviteit, stress en zenuwachtigheid.

Je voelt je minder verstopt, er is minder slijm, zelfs minder lymfatisch oedeem. Je hebt meer energie, meer immuniteitsweerstand en een betere circulatie. Je voelt je beter, lichter, minder depressief. Die veranderingen worden tot stand gebracht in de ‘lucht’ waarin de kaars brandt. Die veranderingen gebeuren in de aura, in het energetisch veld van de persoon. Daardoor verandert het lichaam ook!

Jij beslist alleen of je al dan niet aan die effecten wil vasthouden, maar je ontvangt ze altijd. Alle effecten, niet alleen diegene die je ‘graag’ hebt, en dat is omdat oorkaarsen werken op het energetisch veld van de mens zelf; zonder tussenkomst van andere factoren, zoals de persoon die de therapie geeft. Omwille van die reden is het een krachtig energetisch hulpmiddel bij healing. Het is een zuiveringsritueel van de Hopi-indianen.

We stimuleren bepaalde accupunctuurpunten en geven nog een korte nek- en schoudermassage 

Eerst masseren we het oor en stimuleren we bepaalde accupunctuurpunten op het oor, zodat de oorkaarsen beter hun werk kunnen doen. Nadien branden we achtereenvolgens in beide oren een oorkaars. Aan het einde geven we nog een korte nek- en schoudermassage.

Kalmerend effect

Meer weerstand en betere circulatie

Krachtig energetisch hulpmiddel


Online een afspraak maken?


Boek online