Zwangerschapsmassage

Ben je zwanger? Dan kan onze zwangerschapsmassage je helpen om je bewuster te ontspannen. Bovendien kan ze verlichting bieden bij ongemakken tijdens de zwangerschap.

Een zwangerschapsmassage is goed voor heel wat klachten zoals vochtophoping, slecht slapen en spanning

Tijdens de zwangerschap wordt veel vocht vastgehouden en daarom wordt door zachte lymfetechnieken de vochtcirculatie gestimuleerd.

Door de huid intensief aandacht te geven, komen er chemische stoffen vrij in het lichaam, waardoor je je volledig kan ontspannen. De stoffen zijn goed voor zowel jou en je baby.

Zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden, slapen beter.

Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en wordt je lymfestelsel gestimuleerd. Dat zorgt ervoor dat zuurstof en voedingsstoffen sneller naar je baby gevoerd worden en afvalstoffen van je baby weggevoerd worden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat regelmatig genieten van een zwangerschapsmassage tal van voordelen heeft in de prenatale en postnatale periode.  Ook stelt men aanzienlijke positieve effecten vast tijdens de bevalling.

Prenatale voordelen zijn vermindering van angst, depressie, nek- en rugpijn en krampen. Het stresshormoon daalt, en de groei van de baby wordt gestimuleerd.

Voordelen tijdens de bevalling zijn minder nood aan medicatie, minder intense pijn en kortere weeën.

Postnatale voordelen zijn minder kans op een postnatale depressie, vroeggeboorte, laag geboortegewicht en een stijging van het gelukshormoon.

We masseren je volledige lichaam met respectvolle aandacht tijdens de zwangerschapsmassage

  • We masseren de benen met een zachte lymfedrainage. Die zwangerschapsmassage van de benen is ideaal voor aanstaande mama’s die last hebben van zware benen en vochtophoping, maar doet vooral echt deugd.
  • Nadien worden de voeten, armen en handen verwend.
  • Jouw buik masseren we graag, als je dat zelf ook wil, met onze biologische amandelolie (ideaal tegen striemen).
  • Daarna kan je genieten van een heerlijke hoofd-, nek-, schouder- en gezichtsmassage.
  • We eindigen met een heerlijke massage van de rug, die in zijlig uitgevoerd wordt.

Comfortabel en ontspannen liggen is belangrijk tijdens de massage

Gewoon proberen of geef deze zwangerschapsmassage cadeau!

Speciaal voor de zwangere vrouw hebben we ook een zwangerschapsarrangement samengesteld. Kijk op deze pagina voor meer uitleg.  In deze blog worden nog verschillende zwangerschapskwaaltjes besproken en wat je er kan aan doen op een natuurlijke manier.

Maak snel je afspraak voor een massage alleen of met z’n tweetjes.

Voor de aanstaande mama

Ontspanning voor jezelf en je baby

Alleen of met je partner


Online een afspraak maken?


Boek online