Waarom is het belangrijk dat we onze huid goed reinigen en wat houdt dit precies in?

Waarom is het belangrijk dat we onze huid goed reinigen en wat houdt dit precies in?

Als mensen bij ons komen voor een gelaatsverzorging gaan we steeds een analyse van de huid maken en checken hoe men zich al verzorgt. Feedback geven hoort daar dan ook bij. Het valt me daarbij telkens op hoeveel mensen hun huid enkel met water reinigen. Of een oppervlakkige reiniging doen om hun make up eraf te halen met melk en / of lotion. Uiteraard is het verwijderen van make up zeer belangrijk maar ook mensen die geen make up dragen reinigen hun huid best elke dag.

Waarom onze huid reinigen?

Omdat onze huid allerlei afvalstoffen uitscheidt gedurende de nacht en dag (denk aan talg, zweet, …) die we met water alleen niet wegkrijgen. Bovendien komen er ook afvalstoffen op onze huid terecht van buitenaf. Denk daarbij bijvoorbeeld aan uitlaatgassen, vuil, stof, …. Als we onze huid niet eerst reinigen voordat we dag-, nachtcreme of serum aanbrengen, sluizen we deze afvalstoffen mee de huid in. Dat is uiteraard niet de bedoeling! Vergelijk het met een douche nemen waarbij je enkel water gebruikt en nadien een body lotion aanbrengt. Je zal je vast ook niet helemaal ‘proper’ voelen.

Bovendien kunnen er ook zwarte puntjes, puistjes en andere onzuiverheden ontstaan als we niet dagelijks goed reinigen. Ook huidveroudering vindt zijn voedingsbodem in het niet goed reinigen van je huid.

Hoe onze huid reinigen?

Hoe zorg je voor een goede reiniging? Ik raad steeds aan een dieptereiniging te gebruiken (een gel of mousse) s morgens. Dit product leng je aan met water en hiermee kan je heel goed je huid wassen. Het is een speciale zeep voor je gelaat. Neem geen gewone zeep of douchegel want je gelaatshuid heeft echt iets nodig, speciaal voor je gelaat. Je kan nareinigen met een lotion , speciaal aangepast aan je huidtype. S avonds raad ik aan om te reinigen met een milde melk en een lotion. Onze topper is de gel nettoyante voor s morgens: hiermee hebben we al veel klanten kunnen afhelpen van hun zwarte puntjes en andere huidproblemen. Hier vind je alle lotions van de 5 elementen. Spannend om uit te zoeken welke jouw topper wordt.

1 of 2 keer per week kan je jouw huid boosten door een gommage te doen; Hiermee ga je de dode huidcellen verwijderen. Dit product met een korrelige structuur ga je aanlengen met water. Daarna ga je je huid hiermee goed scrubben zodat je nadien een zijdezachte huid krijgt. Heb je een vette huid, dan kan je dit vaker gebruiken. Bij een gevoelige huid doe je dit kort en lichtjes.

Wat zijn de effecten?

je krijgt een zachte, zuivere, jongere huid die straalt. Je hebt ook minder crème of serum nodig omdat je deze aanbrengt op een gereinigde huid én de producten die je aanbrengt kunnen veel beter hun werk doen.

KORTOM: reinigen is de eerste en belangrijkste stap in een goede dagverzorging. Veel succes.