Drukpunt – massage

Shiatsu is drukpuntmassage, voortgekomen uit de traditionele oosterse geneeskunde. Letterlijk betekent het ‘vingerdruk’, maar in de praktijk maken we ook gebruik van handpalmen en duimen.

Shiatsu werkt in op de subtiele anatomie van je lichaam, waarin de energie stroomt die ‘ki’ (Japans) of ‘chi’ (Chinees) wordt genoemd. Deze ‘ki’ stroomt door je organen en alle delen van het lichaam. Door het toepassen van zowel druk- als strektechnieken, kunnen we de ‘ki’ revitaliseren in die delen van je lichaam waar de energiestroom gestagneerd is: waar spanning zit treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.

shiatsu en drukpuntmassage, drukpunten op het lichaam, ontspannen en genieten in ekilibre te haaltert  shiatsu en drukpuntmassage, drukpunten op het lichaam, ontspannen en genieten in ekilibre te haaltertdrukpuntmassage buiten in de tuin, shiatsu en drukpunten op het lichaam, genieten en ontspannen bij ekilibre te haaltert

Shiatsu reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Het resultaat is dat de aanwezige lichaamsenergie in balans komt.

In de winter is het ideaal om de shiatsu massage te combineren met warme gemberkompressen op de nier-zone (terwijl bijvoorbeeld de benen gemasseerd worden).  Dit om de energie van de nieren weer helemaal op te laden in deze water – element periode.