Relaxatiecoaching

De dag van vandaag is er een grote druk vanuit de maatschappij naar meer, sneller, groter en beter. Dit gaat ten koste van rust, tijd, kwaliteit en contact. Er is veel nood aan rust en relaxatie.  Veel mensen lopen overspannen rond , zonder dat ze het zelf beseffen soms.  Stress maakt deel uit van ons dagelijkse leven.  Op zich is daar niets mis mee, zolang het maar positieve stress is die ons aanzet om actie te ondernemen en ons leven spannend maakt.  Belangrijk is dat we na een positieve stress ervaring terug de rust en ontspanning kunnen vinden.

Wanneer het niet meer lukt deze rust dagelijks terug te vinden komen we in negatieve stress terecht, met allerlei lichamelijke kwalen tot gevolg.  Dit kan gaan van hoofdpijn tot spierpijn, slapeloosheid, jachtige gevoelens, nerveuze gevoelens, depressie, burn-out, overspannenheid, piekeren, angst en zoveel meer.  Het gevaar bestaat dat ons lichaam na een tijd in deze negatieve stress te zitten overschakelt op ‘automatische piloot’.  Dan voelen we veel minder prikkels uit onze omgeving én dus ook minder de fysieke pijnen omdat ons lichaam deze niet meer aankan.  Alleen is deze beschermingsreactie van ons lichaam nefast op lange termijn.

Eenmaal we beslissen om iets te doen aan onze stress moeten we, voor we terug naar de rust en ontspanning kunnen, terug de fases omgekeerd doormaken.  Dit betekent dat we van automatische piloot (waar we weinig voelen) naar negatieve stress (waar we ons niet lekker voelden), naar positieve stress & naar rust kunnen terugkeren.  Het kan dus gebeuren dat je je tijdelijk wat minder goed gaat voelen.  Eigenlijk is dat ok.  Je lichaam is aan het ‘genezen’ en voelt terug de ‘pijn’ die ervoor verdoofd was.

Iemand ontspannen is relatief eenvoudig, iemand tot innerlijke rust brengen is een kunst.  Het is dit waar we samen naartoe werken.  Relaxeren is niet enkel op fysiek niveau, maar pakt ook zoveel mogelijk de bron van de stress aan. In onze relaxatie coachingsessie gaan we de overprikkeling verminderen en ook jou aanleren hoe je je innerlijke rust terug kan vinden in de hectiek van de dag.

Na een verkennend gesprek gaan we kijken waar je de meeste stress ervaart : op fysiek, emotioneel, mentaal of sociaal vlak.  De technieken en tools die we dan aanreiken worden aangepast aan jouw specifieke situatie en bestaan naast coaching en tips voor een groot deel uit oefeningen.  Er zal ook ‘huiswerk’ gegeven worden, vooral om deze levenshouding volledig te integreren in je dagelijkse leven.  De technieken zijn eenvoudig, praktisch en wetenschappelijk onderbouwd.  Enkele voorbeelden zijn: ademhalingstechnieken, spierontspanning volgens jacobson, traumatechnieken, massage, helende houdingen, mindfulness, yoga, meditatie, affirmatie, visualisatie, geuren & klanken,….

 

Relaxatie en rust in je dagelijks leven wordt een ‘way of living’, welke uitdagingen het leven ook brengt.

We werken met sessies van 1u (50 eur/sessie).  Na 2 of 3 sessies zou er verandering moeten optreden. Meestal is 5 a 6 sessies zeker voldoende.

Hier kan je online boeken.